Pusinky jsou velmi oblíbenou sladkou pochoutkou. Navíc je můžete připravit ze zbytků vaječných bílků, které při pečení jiných dezertů nepotřebujete. Jak se zakousnete do sladké pusinky, jemně křupe a lehké těsto na pusinky se vám začne rozplývat na jazyku. Jejich příprava není vůbec náročná. Potřebujete jen sníh z bílků a trochu času na vytvoření vláčného a nadýchaného těsta. Níže uvedený recept vás provede krok za krokem.
Ingredience:
2 vaječné bílky, asi 70 g
140 g cukru moučka
1 lžička citronové šťávy
špetka soli
Při šlehání bílků přidáme špetku soli a postupně přidáváme moučkový cukr. Měli byste zvýšit rychlost šlehání. Nakonec se přidá citronová šťáva, aby našlehaná směs získala krásnou lesklou bílou barvu. Že je těsto na sněhové pusinky vyšlehané správně, poznáte snadno. Pokud ji naberete lžičkou, měla by vytvořit pevnou špičku, která se nezlomí.
Jakmile hmotu vyšleháte do tuhé konzistence, vložte ji do cukrářského sáčku. Na plech položíme pečící papír a pomocí cukrářského sáčku uděláme navrch sněhové pusinky. Neměly by být příliš velké. Troubu předehřejte na 100 °C a upečte v ní sněhové pusinky. Trvá to asi 50 až 90 minut v závislosti na jejich velikosti. Místo pečení je vysušuje.
Zda je správně upečený poznáte, když ho rozpůlíte a uvnitř se vysuší. Hotové pusinky necháte vychladnout, poté je můžete uložit do vzduchotěsné nádoby. Mají docela dlouhou trvanlivost, takže si je můžete udělat zásobu a jíst je pomalu ke kávě, nebo je prostě vyzkoušet, když budete mít hlad.