Menu

Pokud nestíhám, vždy udělám tyto masové kuličky s plátky brambor a jen dám do trouby. Delikatesa skoro bez práce.

Rychlý a velmi chutný recept na zapečené brambory, který když vyzkoušíte už je nebudete dělat svým dětem jinak!

Martin Jelínek
i
Reklama

Masové kuličky jsou tradiční pokrm, který si oblíbili lidé po celém světě. Jejich příprava může být uměním, které vyžaduje nejen kvalitní suroviny, ale i správnou techniku. V tomto článku vám přinášíme podrobný recept na neodolatelně chutné masové kuličky v kombinaci s gratinovanými brambory a jemnou bešamelovou omáčkou.

Suroviny

Bešamelová Omáčka

  • 4 lžíce pšeničné mouky
  • 5 lžic másla
  • 9 dl mléka
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • 2 lžičky soli

Gratinované Brambory

  • 3 velké brambory
  • 100 g sýra mozzarella

Masové Kuličky

  • 400 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
  • ½ cibule
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • Jemně nasekaná petrželka
  • 1 lžička papriky
  • 1 stroužek česneku

Postup Přípravy

Příprava Bešamelové Omáčky

  1. Rozpusťte máslo v hrnci na středním ohni.
  2. Přidejte mouku a míchejte, dokud směs nezíská světle zlatavou barvu.
  3. Postupně přilévejte mléko za stálého míchání, aby se nevytvořily hrudky.
  4. Vařte omáčku 5 minut za stálého míchání, dokud nezhoustne.
  5. Přidejte muškátový oříšek a sůl dle chuti.

Příprava Gratinovaných Brambor

  1. Oloupejte brambory a vařte je do poloměkka.
  2. Nakrájejte brambory na mírně silné plátky.
  3. Plátky brambor rozložte do zapékací mísy.

Příprava Masových Kuliček

  1. Nakrájejte cibuli nahrubo a česnek nadrobno.
  2. V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, sůl, pepř, petrželku a papriku.
  3. Vytvořte z masové směsi malé kulaté kuličky.

Sestavení a Pečení

  1. Masové kuličky rozložte na brambory v zapékací míse.
  2. Přelijte vše připravenou bešamelovou omáčkou.
  3. Posypte vrstvou nastrouhané mozzarelly.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia přibližně 15 minut, dokud sýrová krusta nezezlátne.

Tipy pro Dokonalé Masové Kuličky

  • Používejte mleté maso s vyšším obsahem tuku, aby kuličky zůstaly šťavnaté.
  • Při tvarování kuliček dbejte na to, aby byly stejně velké pro rovnoměrné pečení.
  • Bešamelová omáčka by měla být hladká a bez hrudek; postupné přilévání mléka je klíčové.

zdroj: https://www.onlinenytt.com/oppskrift-kvinnen-blander-sammen-poteter-og-kjottboller-men-se-nar-hun-legger-til-hvit-saus/ 

Reklama
Reklama
i
Zajímavosti

DO KONCE MĚSÍCE: Hvězdy budou mít VELKÝ VLIV NA TYTO…

BERAN Hvězdy mají velký vliv na vás a váš život. Další období pro vás může být velmi bouřlivé, s některými…
i
Zajímavosti

Důležitá tarotová novinka: Býk, Lev a toto znamení do konce…

Milý Býku, Astrologické a tarotové portréty, které pro vás budou na konci tohoto roku nakresleny, přinesou důležité tarotové zprávy a…
i
Zajímavosti

Tohle nám výrobci tají. Díky skrytému tlačítku se trouba sama…

Čištění trouby je jednou z nejnepříjemnějších domácích prací. Často máme tendenci tento nepříjemný úkol co nejdéle odkládat a strávit čištěním…
i
Zajímavosti

Štěstí se nastěhuje do domu a peníze budou kapat jako…

Feng Shui je starověké čínské umění, které tvrdí, že můžete zlepšit nebo zničit určité aspekty života uspořádáním věcí v domě,…
i
Zajímavosti

100% přesný milostný týdenní horoskop! Velká láska někomu klepe na…

100% přesný horoskop lásky na tento týden. Beran Milí Berani, 100% přesný horoskop lásky vám přináší velmi vzrušující okamžiky. Budete…
i
Zajímavosti

Nemáte doma staré nádobí po babičce? Je lepší zkontrolovat půdu,…

Když procházíte starým nábytkem a nádobím své babičky, můžete sami vidět všechny příběhy, které mohou jednotlivé artefakty vyprávět. Každý z…