Fantastický recept na naprosto jednoduchý domácí chlebíček bez hnětení. Peču ho každý druhý den a už ho v obchodě nekupuju!
Budeme potřebovat
3 hrníčky (1 hrnek -2.5 dcl) mouka hladká (1 hrníček můžete zaměnit za grahamovou nebo špaldovou mouku)
1 lžíce oleje
1.5 hrnek vlažné vody
1 lžička sušeného droždí
1 lžička semínek podle chuti
1 lžička kmínu
1 lžička soli
Postup:
Do misky dáme mouku, sušené droždí, semínka, kmín, sůl, olej.
Přidáme i vlažnou vodu . Vymícháme řídké těsto.
Těsto přikryjte a nechte přes noc kynout (8-12 hodin).
Nejlepší je připravit těsto večer a ráno péct chléb nebo ráno těsto promíchat.
Vykynú se pečou přes den a chléb se peče odpoledne.
Když je těsto válcované, namažte plech na pečení.
Vložíme do něj těsto, posypeme semínky a pečeme půl hodiny při 230 stupních.
Miska může být kdokoli, pokud má víko a může jít do trouby.
Můžete také udělat zářez na cestě.
Poté vyjměte a vařte dalších 15 minut.
Hlavní věc je, že chléb má křupavou kůrku.
Nechte vychladnout a nakrájejte na plátky.