Menu

Do bubnu pračky dala 2 tablety do myčky. O tomhle už jste měli dávno vědět

i
Johana

Úkolem pračky je vrátit našemu oblečení svěžest. Ne vždy si uvědomujeme, že pračka vyžaduje i určité činnosti, které prodlouží její životnost a efektivitu. Při dodržení těchto postupů bude vaše pračka ve výborném stavu a plně funkční. Jak prodloužit životnost pračky?

1. Buben – I když si myslíte, že je vnitřek vaší pračky čistý, nemusí tomu tak být. V zákoutích se skrývá špína. Proto se vyplatí občas zapnout prázdnou pračku na 60 stupňů a do bubnu vhodit dvě tablety do myčky. Zbaví pračku nečistot a choroboplodných zárodků.

2. Zatuchlý zápach – Z vnitřku pračky může vycházet nepříjemný zápach. Nejčastěji se objeví, když v ní delší dobu zůstane vlhké prádlo. Pokud nemůžete prádlo vyjmout hned, nechte alespoň otevřená dvířka. Vlhkost zachycená uvnitř způsobuje nepříjemné pachy.

3. Filtr Jak často čistíte filtr? Servisy praček tvrdí, že moc často ne. Filtr zachycuje drobné předměty, které se zapomněly v kapsách, jako jsou mince, kapesníky, bankovky a další. V nevyčištěném filtru se může objevovat plíseň, která se může stát živnou půdou pro choroboplodné zárodky. Nezapomeňte filtr pravidelně čistit!

4. Těsnění – Těsnění bývá také plné nečistot. V jeho zákoutích mohou vznikat bakterie. Nezapomeňte pravidelně čistit těsnění.

5. Zásuvka na prášek – Všichni víme, že je to místo, kde se snadno hromadí nečistoty a usazeniny. Pravidelně čistěte zásuvku, aby se špína během praní nedostala k oblečení. Nejlépe ji vyčistíte starým zubním kartáčkem. Dobře se tak dostanete do všech zákoutí.

 

i
Zajímavosti

Zpěv Václava Neckáře v ohrožení! Zdravotní problémy o kterých promluvil…

Legendární zpěvák Václav Neckář (80) v říjnu loňského roku oslavil osmdesáté narozeniny. Ovšem už více než rok ho trápí bolest…
i
Zajímavosti

Muž pořídil fotogarfii a sdílel jí na Facebooku, když si…

Čas od času se každý z nás na chvilku zastaví, aby mohl udělat fotografii, buď pěkného místa, sebe, nebo něčeho…
i
Zajímavosti

Co to znamená, když jsou vaše kalhotky obarvené v rozkroku?…

Londýn - Tohle je zpráva, která zanechá všechny ženy s ústy dokořán! Odbarvené kalhotky - pro mnoho z nás se…
i
Zajímavosti

Záhada vysokých platů prodavaček v Lidlu! Víte kolik si vydělají…

V dnešní době se role prodavače či prodavačky stává stále více klíčovou pro úspěch obchodů. Již dávno není tato profese…
i
Zajímavosti

Maminka se rozhodla zveřejnit fotku svého těhotenského bříška! O chvíli…

Když žena otěhotní, touží sdílet svou radost se všemi kolem sebe. Sociální sítě jsou plné fotek šťastných budoucích maminek s…
i
Zajímavosti

Pár se rozhodl adoptovat dívku z Ugandy! Když jim dívka…

Adopce představuje pro mnoho párů a opuštěných dětí naději na nový začátek. Nicméně, realita adopčního procesu může být složitá a…