Do rukou se nám dostaly sýry nové značky na našem trhu – Milkana. Jsou z mléka z alpských oblastí a mají dlouholetou tradici, vyrábějí se totiž od roku 1952. My jsme skuteční milovníci sýra, máme rádi všechny druhy a u nás v chladničce nikdy nesmí chybět. Sýrem jsme se tedy okamžitě potěšili a pustili se do ochutnávání. Jsou opravdu výborné a určitě budou součástí našeho jídelníčku.

Jejich výrobce nás také poprosil, jestli bychom se nezapojili i do jejich sýrové výzvy. Ihned jsme začali vymýšleli jaký recept bychom z nich dokázali vytvořit. Nakonec jsme sáhli po staré rodinné klasice. Malé sýrové šneci z listového těsta jsou v naší rodině velmi oblíbené, jako snack k telce, zda rychlé pohotovostní jídlo na delší cesty. Jejich příprava vám zabere velmi málo času a námahy. Je to tak jednoduchá věc, že jsme dokonce přemýšleli, jestli se vůbec něco podobné hodí na náš blog. Jenže, pokud je něco jednou dobré, je to dobré a zaslouží si to prostor. Při jejich přípravě využijte fantazii. Použijte sušená rajčata, bazalku, třený česnek, odvážnější i chilli.

A takto na to:
Na plát listového těsta naskládáme šunku, sýr a baby špenát v rovnoměrné vrstvě. Osolte, opepřete a pokapejte kvalitním olivovým olejem.
Těsto pevně zatočte. Nařízněte z něj asi centimetr silná kolečka. Ukládejte je na papír na pečení v dostatečně velké vzdálenosti, pečením naberou na objemu. Okraje potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.

Sdílejte