Zadání znělo jasně. Připravit piknikové lakocinky. Nevím, jak je to s přípravami u vás, ale já si ráda pospat a veškerou přípravu na jakýkoli výlet nechávám vždy na poslední chvíli. Samozřejmě, že pak nic nestíhám. Tak proč to komplikovat. Není nic jednoduššího než napéct tyto sýrové buchtičky. Recept je absurdně jednoduchý a zvládne ho i malé dítě. Vznikal, jak se řekne, od oka. Trocha toho, trochu hentoho a bylo to. Žádná piplačka, žádné kynutí, žádné čekání, žádný nepořádek v kuchyni. Do půl hodinky jsou buchtičky upečené, a pokud nemáte dostatečně pevnou vůli, tak i snědené.

Pokud se vám zachce a chcete být kreativní, klidně udělejte obměnu. Použijte různé bylinky, špenát, kopřivy, červenou papriku, jiný druh sýra. V tomto receptu je vše dovoleno.

A takto na to:

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Ve velké míse vařečkou smíchejte mouku, sůl, pepř a kypřící prášek. Přidejte kefírové, plnotučné mléko a dobře promíchejte. Nakonec do mísy s těstem nasypte nakrájenou jarní cibulku, pažitku a na hrubě nastrouhaný čedar.
Rukou prohněťte na vláčné těsto, přeložte ho na pomoučený vál a vyválejte na tloušťku asi 1 cm. Vykrajujeme skleničkou, nebo kulatou vykrajovátka a ukládejte na plech vyložený papírem na pečení. Mezi buchtičky nechte alespoň 4 cm odstup. Pečte 10 – 12 minut. Ihned po vytažení z trouby potřete vršky buchtiček trochou másla.

Sdílejte