Toto je vysloveně jarní záležitost. Barvou a hlavní ingrediencí také. Jednoduchá krémová polévka z medvědího česneku. To je fakt skvělá rostlinka. Má mnoho léčivých účinků (posiluje imunitu, pomáhá při žaludečních potížích, bolestech hlavy, detoxikována organismu, atd.) A je to navíc chutná bylinka, která vždy brzy na jaře roste u nás v Evropě a částech Asie. A prý je to první rostlinka, kterou sežere medvěd po probuzení ze zimního spánku. Takže se nám jako ingredience parádně hodí do našeho jarního projektu #fitsblogermi. Kromě toho jsme mohli při přípravě receptu konečně naplno využít i náš nový mixér, Klarstein Herakles 3G, který jsme nazvali Klára. Začíná být v naší kuchyni neocenitelným pomocníkem. Ale k tomu se ještě určitě dostaneme.

Při vaření polévky můžete využít vlastní invenci, doplnit ji o listy baby špenátu nebo na jemno nasekaný pórek. A medvědí česnek si můžete nasbírat v lese i sami. Ale pozor na to, aby vás při tom nenačapáte nějaký hladový a po probuzení nervní medvídek.

A takto na to:

Na trochu oleje (případně másla) orestujte nadrobno nakrájené cibule. Přihoďte nakrájený brambor, hrst mraženého hrachu a nasekaný medvědí česnek. Zalijte vodou, aby bylo vše zakryté. Osolte a opepřete, průběžně míchejte a vařte asi 20 minut dokud nebudou brambory měkké.
V případě, že máte výkonný mixér (blender) vše přeložte do jeho nádoby a rozmixujte zcela dohladka. Kvalitní mixér vám zajistí hladkost a skvělou krémovou polévky. Pokud takový mixér nemáte, použijte tyčový. Pokud je polévka příliš hustá dolijte vodu a provaříme. Hustotu polévky si zvolte podle sebe. My máme rádi husté krémy, doliali jsme tedy jen trochu vody, naše polévka měla nádhernou zelenou barvu.
Pokud chcete, polévku můžete zjemnit trochou sladké smetany. Polévka jemně změní barvu.
Na talíři nebo v misce můžete do polévky natrhat mozzarellu. Pokapat olivovým olejem a dochutit solí, sušeným chilli a pepřem.
K polévce se také hodí krutony, my jsme dali tentokrát přednost domácím Bake Rolls, které si vytvoříte velmi jednoduše. Rohlík nařežte na kolečka, poklademe na pečící papír, opepřete podle chuti a trochu pokapejte olivovým olejem. Pečte dozlatova.

loading...
Sdílejte