Zvýšilo se mi nějaké to ovoce ze zdobení dortu, a tak jsem přemýšlela, jak ho nejlépe využít. Nešlo o kila, pár kousků jahod a borůvek. Dvě hrsti, které bych bez problémů zvládla sníst jen tak, během jedné reklamy. Jenže to už je ta moje deformace pokusit se vyčarovat z každé suroviny nějaký ten recept. A pak sledovat, jak se vám zamlouvá, kolik jste ho vyzkoušeli, jak jste se s ním poprali, případně, jak jste si ho pozměnili a přizpůsobili. U nás v špajzka jsem navíc našla posledních 180 g celozrnné mouky a bylo rozhodnuto. Napeče sladké muffiny, protože ty nám v seznamu jaksi chybí.

Možná se mi tímto receptem podaří potěšit i všech vás, co jste ze svého života vypustili bílou mouku a bílý cukr. Nejde sice o super zdravý recept, bez kalorií a bez lepku, ale dohodněte se, že patří k těm zdravějším na našem blogu. Takže celozrnná mouka a přírodní nerafinovaný třtinový cukr v plné parádě.

Šťavnaté ovocné muffinky dokážete připravit za pár minut. Jsou nejlepší čerstvé, ale klidně vydrží tři dny.

A takto na to:

Troubu předehřejte na 180 stupňů. V misce roztaví máslo a nechte vychladnout. Ve velké míse spolu smíchejte mouku, sůl, kokos, kypřící prášek, skořici a citronovou kůru. Ve vysoké nádobě ručním mixérem vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte vodu, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt. Tekutou směs vlijte do mísy se sypkými surovinami a dřevěnou vařečkou promíchejte. Na závěr přidejte na drobno nakrájené jahody a celé borůvky. Opět dřevěnou vařečkou opatrně promíchejte.
Formu na muffiny vystelte papírovými košíčky, pokud je nemáte po ruce, použijte papír na pečení, poslouží stejně dobře. Rovnoměrně naplňte 12 košíčků. Posypte je zbylým ovocem a vločkami. Pečte asi 30 minut, po vytažení z trouby nechte muffiny vychladnout na mřížce.

Sdílejte