Processed with VSCO with a5 preset

Léto je za rohem a mě přímo láká výpekem ovocné koláče. Maliny (mimo jiné) patří k mému nejoblíbenějšímu ovoci. Pokud chystáte první letní grilovačku, párty, nebo chcete jen tak překvapit někoho blízkého (například svou maminku protože se blíží Den matek) vřele doporučuji. Vyvážená kombinace chutí potěší každého sladkého jedlíka. Malinový cheesecake.

A takto na to:

Troubu předehřejte na 160 stupňů. V hrnci s hrubším dnem roztaví máslo a přidejte kakao. Vařečkou míchejte dokud se nepropojíte. Přidejte cukr a promíchejte. Odstavte hrnec z tepla, chvíli počkejte dokud směs trochu ochladne a přidejte jedno vejce. Okamžitě šlehejte ručním mixérem, přidejte i druhé vejce a vanilkový extrakt. Když jsou všechny suroviny zcela propojeny, přidejte prosátou mouku a kukuřičný škrob a stěrkou zlehka promíchejte. Těsto přelijte do máslem vymazaného a pomoučený kulatého plechu o průměru 20 cm. Pečte přibližně 20 – 25 minut. Po vytažení z trouby nechte těsto vychladnout ve formě, nevybírejte ho.
Maliny, vodu a cukr vložte do hrnce a nechte za občasného míchání vařit asi 10 minut. Odstavte, pořádně rozmixujte ve vysoce výkonném mixéru a nechte trochu vychladnout při pokojové teplotě. Dvě lžíce želatiny smíchejte se 4 lžícemi studené vody a nechte 10 minut odstát. Ve větší míse rozmixujte mascarpone s vychladlou malinovou pěnou. Jejich teplota by měla být přibližně stejná, aby se krém nesrazil. Želatinu rozpustíme na mírném ohni. Postupně do ní přidejte pár lžiček krému a promíchejte. Nalijte želatinovou směs do mísy s krémem a míchejte na nízké rychlosti. Samostatně vyšlehejte smetanu a jemně ji stěrkou vmíchejte do malinového krému. Natřete krém do formy s těstem, řádně srovnejte a nechte v lednici několik hodin, nejlépe přes noc. Podávejte s čerstvými malinami.

loading...
Sdílejte